Добродојдовте

Добродојдовте на веб-страницата на Македонската Православна Црковна Општина “Св. Климент Охридски”,Копенхаген, Данска.

Тропар на Свети Климент Охридски  

Со зборови си ги упатил народите во верата Божја, со делата си се издигал, преблажен, кон божествен и блажен живот. Со чудеса си ги просветил оние што пристапуваат верно кон тебе, преславно осветлувајќи ја темнината со знаменија. Заради тоа го славиме твојот божествен спомен, Клименте!